Spoznajmo slovenske kvačkarice: AnmaR

Kvačkaruša

AnmaR so kvačkane igračke (izdelane tudi po naročilu), nakit, vzorčki, dobrodelni projekt in še marsikaj drugega. V ospredju znamke so Mufiji, ki so nastali v spomin malemu Lukcu ter Cartki, čudoviti terapevtski pripomočki za otroke.

SPOZNAJMO #SLOVENSKEKVAČKARICE

O ZNAMKI

Osebno ime: Anja Vidmar Miletić

Ime znamke: AnmaR

Ali lahko kupimo tvoje izdelke? Seveda.

Kje jih lahko kupimo oz. naročimo?

Na www.facebook.com/UnikatkiZame [klik] in Instragram: Uniqueanmar [klik].

Lokacija: Ljubljana.

Od kje ideja za ime znamke?

AnmaR je izpeljanka iz mojega imena in priimka – AN(ja) (vid)MAR.

Povej nam kaj o sebi in svoji znamki:

Moja pot do znamke Anmar je prepletena s srečo in žalostjo. Ker je bilo kvačkanje dolgo časa samo hobi, sem nekega dne končno zbrala pogum in si rekla: »To bo moja službaV tem času sem tudi prvič zanosila in tako nosečnost in uveljavljanje znamke peljala sočasno. Vendar nas je v osmem mesecu nosečnosti, naš prelepi sinček Luka zapustil in odšel za mavrico. Takrat je obstal ves svet, tudi kvačkanje. Prišlo je težko obdobje sprejemanja in privajanja na drugačno življenje. Potrebnih je bilo ogromno solz, ogromno pogovorov, delavnic in prebranih knjig, da sem lahko nekega dne zopet uzrla svetlo lučko. Prijela sem kvačko in prejo in brez sheme ter cilja začela kvačkati. Takrat je nastal Mufi. Mufi je izdelek, ki ima pri meni velik pomen in tisti, ki so takrat spremljali mojo zgodbo, so ob naročilu začutili mene in pomen izdelka. Namenjen je namreč v spomin mojemu Lukcu in verjamem, da prav vsak Mufi izžareva posebno moč. Ker verjamem, da mi je Luka pomagal, da sem ponovno prijela kvačko, sem želela, da bo vedno del mene. Tako je nastal logo znamke AnmaR, ki ga krasi Mufi. V času, ko sem vso svojo energijo usmerjala v osebno rast, mi je Luka namenil tudi prav posebno nalogo. Ustanovila sem projekt Angeli za angele [klik], ki je namenjen staršem, katerih otroci so mnogo prekmalu zapustili ta svet. Skozi vse leto se s pomočjo prostovoljcev izdelujejo kvačkani angelčki, ki jih v decembru podarim staršem na ljubljanskih Žalah v Parku Zvončkov, ki je skupinsko pokopališče naših otrok. Kmalu po smrti Lukca, sem ponovno zanosila in donosila živega in zdravega Jaka. Naš sonček, tako zelo ljubljen. Nadgrajevala sem znamko AnmaR, peljala projekt Angeli za angele, nudila terapije staršem v času po smrti otroka in predvsem ponovno ljubila življenje. Luka bo vedno del naše družine in nikoli pozabljen. Njemu v spomin in Jaku za prihodnost, sedaj z vso močjo stopam po poti znamke AnmaR.

 Kateri kvačkani produkti so v ospredju tvoje znamke? 

Pri AnmaR se najde skoraj vse. Od modnih dodatkov, okraskov, do dekorativnih izdelkov. V ospredju so sicer kvačkane igrače t. i. amigurumi. Najbolj pa Cartki. Lahko bi jih poimenovali tudi terapevtski pripomoček/igrača. Izdelani in v prodaji so namreč v sodelovanju s pobudnico projekta Hobotnica.

Delaš izdelke po naročilu oz. želji strank? Katero vrsto izdelkov delaš po naročilu? 

Večina izdelkov je še vedno izdelanih po naročilu. Sicer sem spadajo izdelki, ki so že v prodaji, vendar so prilagojeni na željo naročnikov. Prav tako pa poskušam ugoditi naročniku, če mi le znanje to dopušča in je v skladu s prejami, ki jih uporabljam.

Ali tudi prodajaš svoje sheme?

Tako je. Letos sem začela s pisanjem in prodajo lastnih shem, ki jih najdete na moji strani.

PA ŠE NEKAJ MALEGA O TEBI IN TVOJEM KVAČKANJU…

Kdaj in kako si se naučila kvačkati?

Osnovni trakec me je naučila mama, ko sem bila stara 7 let. Takrat sem si prvič izdelala majhno torbo.  Nato sem se šele v srednji šoli prijavila na tečaj kvačkanja in tako osvojila osnove. Vse ostalo izhaja moje domišljije.

Kaj je bil tvoj prvi kvačkan izdelek?

Kvačkana mini torba.

Kaj najraje kvačkaš?

Prav vse. Včasih mi je všeč, da kvačkam skoraj ene in iste izdelke, spet drugič, me čisto navduši nek nov izdelek in pisanje sheme.

Kaj največkrat kvačkaš?

Cartke in nakit.

Na kateri izdelek si najbolj ponosna?

Uh, bi rekla, da kar na vsakega malo, saj je prav vsak izdelan s srcem… in kvačko.

Kje najraje kupuješ prejo?

V trgovini Liupka, Svet Metraže [klik].

Tvoja najljubša preja?

Bombaž.

Tvoja najljubša kvačka?

Vse kar pride pod roke in je vsaj malo podobno obliki kvačke.

KJE VSE TE LAHKO NAJDEMO?

Facebook: www.facebook.com/UnikatkiZame

Instagram: Uniqueanmar

Telefon: 040 294 614

Avtor prispevka: Urša Kališnik – Kvačkaruša

 

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prejšnja objava

Spoznajmo slovenske kvačkarice: Pletenčki

Naslednja objava

Kvačkan morski prašiček - postopek in nasveti