Spoznajmo slovenske kvačkarice: Kvačkanine

Kvačkaruša

Kvačkanine je slovenska znamka kvačkanih izdelkov. Pod imenom Kvačkanine se skrivajo male torbice – toaletke, majhne košarice in večje kvačkane košare.

SPOZNAJMO #SLOVENSKEKVAČKARICE

O ZNAMKI

Osebno ime:  Katja Kodra

Ime znamke: Kvačkanine

Ali lahko kupimo tvoje izdelke? Ja 😊

Kje jih lahko kupimo oz. naročimo?

Izdelke lahko kupite na moji spletni strani www.kvackanine.si ali v spletnih trgovinah www.trilif.si in www.slovensko.je

Lokacija: Živim in ustvarjam v Domžalah, v osrednjeslovenski regiiji.

Od kje ideja za ime znamke?

Moji bližnji niso točno vedeli kaj sem kvačkala, ko sem se začela učiti, zato so izdelke z eno besedo poimenovali kvačkanine. Ko sem se odločila, da bom naredila svojo znamko kvačkanih izdelkov z imenom Kvačkanine.

Povej nam kaj o sebi in svoji znamki:

Sem Katja, stara 28 let in prihajam iz Domžal. Po poklicu sem diplomirana socialna delavka in magistrica sociologije. Imela sem načrt, da bom delala v mladinskem delu, vendar pa se je v nekem trenutku v moji glavi nekaj spremenilo in odločila sem se, da si iz svojega hobija naredim znamko.

Vsi izdelki Kvačkanine so narejeni iz reciklirane t-shirt preje, kjer kupci z nakupom podpirajo krožno gospodarstvo. To pomeni, da blago, ki bi sicer šlo na odpad reciklirajo in ga naredijo v t-shirt prejo. Tako skupaj manjšamo odpadke in skrbimo za našo zemljo.

Izdelki so trajni in so super alternativa plastičnim kozarčkom ter bombažnim mini torbicam. Prek znamke želim mladim pokazati, da kvačkani izdelki niso nujno le praholovilci in všeč našim babicam.

 Kateri kvačkani produkti so v ospredju tvoje znamke? 

V osredju so kvačkane košare in mini torbice oziroma toaletke. To tudi najraje kvačkam. Za poletje pa imam v načrtu še nekaj novih stvari.

Delaš izdelke po naročilu oz. želji strank?

Z velikim veseljem delam izdelke po željah strank. Takrat nastanejo najbolj zanimivi izdelki. Nekatere izdelke dodam kasneje tudi v ponudbo in jih (če se stranke strinjajo) poimenujem po njih.

Katero vrsto izdelkov delaš po naročilu? 

Po naročilu kvačkam košare, mini torbice, toaletke in podstavke ter nogavičke za stole. Sem vesela kakršnekoli ideje stranke… Skupaj pa potem ugotovimo ali bi bila ideja izvedljiva glede na vrsto preje, ki jo uporabljam.

Ali tudi prodajaš svoje sheme?

Ne. Nimam svojih shem. Mogoče v prihodnosti 😊 

PA ŠE NEKAJ MALEGA O TEBI IN TVOJEM KVAČKANJU…

Kdaj in kako si se naučila kvačkati?

Naučila sem se na youtubu. Internet je fina zadeva, saj se lahko marsikaj naučiš. 😊 Kvačkati sem začela dve leti nazaj in se še vedno kaj novega naučim. 😊

Kaj je bil tvoj prvi kvačkan izdelek?

Prvi kvačkan izdelek je bil šal, ki ga imam spravljenega v omari.

Kaj najraje kvačkaš?

Košare.

Kaj največkrat kvačkaš?

Trenutno košare in pralne podstavke.

Na kateri izdelek si najbolj ponosna?

Na toaletko 2v1, ki je lahko tako toaletka kot košara.

Kje najraje kupuješ prejo?

Pri Ivani na www.bluecatyarn.com

Tvoja najljubša preja?

Najljubša preja je t-shirt preja. Najboljšo imajo pri www.bluecatyarn.com, malo manj mi je všeč www.hoookedyarn.com. Kvačkam le iz reciklirane t-shirt preje zato sem nekoliko omejena pri izbiri, ker je v Sloveniji ni veliko na razpolago. Včasih moram zato tudi naročati iz tujine.

Tvoja najljubša kvačka?

Številka 7. To največkrat uporabim. Najljubše znamke nimam. Najraje imam aluminijaste kvačke, ker je ne morem zlomit ob kvačkanju. 😊

KJE VSE TE LAHKO NAJDEMO?

Spletna stran: www.kvackanine.si

Facebook: www.facebook.com/kvackanine

Instagram: www.instagram.com/kvackanine.si

E-mail: hello@kvackanine.si

Avtor prispevka: Urša Kališnik – Kvačkaruša

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prejšnja objava

Kvačkan obesek za ključe - morska kepica

Naslednja objava

Spoznajmo slovenske kvačkarice